O mnie

O mnie

dietozalezni_o-mnie


Jestem dietetykiem z zawodu i zamiłowania. Na co dzień pracuję w szpitalu zajmuję się dietoterapią przewlekłych chorób. W wolnej chwili pomagam innym walczyć z nadwagą i otyłością. Kocham gotować, wszystkie swoje przepisy testuję najpierw w domu, aby mieć pewność, że jedzenie jest smaczne. Staram się, aby zmiana nawyków żywieniowych była bezbolesna ;-).  

Moje motto zawodowe:

„To nie dieta, to nowy sposób życia”

dietozalezni_o-mnie

Certyfikaty

SGGW - Wydział Żywienia Człowieka

Świadectwo uzyskania tytułu magistra, ukończone studia wyższe na kierunku dietetyka, Wydział Żywienia Człowieka Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Centrum Szkoleń Sportowych

Szkolenie z zakresu dietoterapii w chorobie Hashimoto w świetle aktualnych doniesień naukowych. 

 

Instytut Medycyny Zapobiegawczej

Układ odpornościowy a choroba tarczycy, wpływ mikrobioty jelitowej na układ odpornościowy oraz na ryzyko wystąpienia choroby Hashimoto. 

Instytut Medycyny Zapobiegawczej

Aktualizacja stanu wiedzy na temat probiotyków ich rodzajów, funkcji oraz zastosowania w konkretnych schorzeniach. 

Instytut Medycyny Zapobiegawczej

Analiza aktualnych strategii wsparcia odporności- zindywidualizowana probiotykoterapia, suplementacja oparta na dowodach naukowych, wpływ stresu na układ odpornościowy.

Instytut Medycyny Zapobiegawczej

Znaczenie mikrobioty jelitowej dla układu immunologicznego, regeneracja mikrobioty od podstaw, żywienie i probiotykoterapia.

X Ogólnopolska Konferencja Dietetyki

Tematyka poruszana na konferencji to:
• Opieka nad pacjentem bariatrycznym w okresie przed i po operacji
• Dieta roślinna u dzieci
• Otyłość, a choroby przewodu pokarmowego• Probiotyki 2020

Specjalista przyjazny insulinoopornym

Uzyskany tytuł specjalisty przyjaznego insulinoopornym, jestem dietetykiem polecanym w dietoterapii insulinooporności przez fundację Insulinooporność.com.

Fundacja insulinooporność

Potwierdzenie ukończenia szkolenia z zakresu diety w Insulinooporności. Zdobycie umiejętności i wiedzy na temat współpracy z pacjentem z zaburzeniami poziomu glukozy i insuliny w organizmie.

Polskie Towarzystwo Dietetyki

Standardy leczenia dietetycznego- otyłość konferencja organizowana przez Polskie Towarzystwo Dietetyki, swoją wiedzę i dietoterapię opieram o najnowsze wytyczne opracowane na podstawie badań i naukowych doniesień.

Dietoterapia

Warsztaty prowadzone przez Panią dr Katarzynę Kowalcze z zakresu bilansowania diet przeciwzapalnych w terapii chorób metabolicznych i autoimmunizacyjnych.

Dietomedica

Szkolenie z tematyki insulinooporności, dietoterapia trudnych przypadków, najnowsze doniesienia naukowe

Instytut Edukacji Żywieniowej

Szkolenie z najnowszych doniesień badań medycznych na temat dietoterapii chorób dietozależnych.

Instytut Edukacji Żywieniowej

Szkolenie z zakresu dietoterapii sportowca z występującymi problemami zdrowotnymi.

Psychodietetyka w praktyce

W dietoterapii równie ważna co sama dieta jest postawa wobec niej, dlatego staram się zwiększać swoją wiedzę także w dziedzinie psychodietetyki. Przebyłam szkolenie, aby móc pomagać poodopieczym w utrzymaniu motywacji i w dążeniu do zmiany nawyków.

Certyfikat KALIBRA

Certyfikat ze szkolenia dotyczącego dietoterapii pacjenta cierpiącego na kilka jednostek chorobowych jednocześnie.

Instytut Edukacji Żywieniowej

Szkolenie z zakresu zaburzenia metabolicznego- insulinooporność.

Opracowanie dietoterapii na podstawie studium przypadku. 

Narodowy Kongres Dietetyczny

Konferencja z zakresu żywienia i dietoterapii w chorobach autoimmunologicznych i dietozależnych.

Certyfikowana Akademia Dietetyka

Kurs z zakresu dietoterapii w chorobach XXI wieku. Problematyka poruszana na szkoleniu:
• Alergie i nietolerancje pokarmowe
• Żywienie dzieci
• Wpływ żywności na zdrowie- aktualne doniesienia naukowe