Deser idealny dla insulinoopornych i osób na diecie, szybki w przygotowaniu, można go również zaserwować gościom lub zabrać ze sobą jako II śniadanie do pracy. Koniecznie wypróbuj bogatobiałkowy deser. Idealnie smakuje z owocami sezonowymi. Płatki migdałowe na wierzchu dodają element chrupkości, co sprawia, że całość jest niesamowicie pyszna. Jedna porcja deseru zawiera, aż 16 g białka!
Składniki:
● Galaretka owocowa (w proszku) 2 x Opakowanie 150g
● Jogurt typu islandzkiego (Skyr) 2 x Opakowanie 300g
● Borówki amerykańskie 1 x Garść 50g
● Migdały w płatkach 1 x Łyżka 6g
Sposób przygotowania:
Do przepisu wykorzystaj 2 różne galaretki: jedną jasną i ciemną. Jasną galaretkę przygotuj w połowie porcji zalecanej przez producenta. Ostudź. Drugą ciemną galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jasną galaretkę wymieszaj ze skyrem. Przygotuj 3 większe pucharki lub słoiki i wlej jasną warstwę. Odstaw do stężenia. Gdy stężeje wylej ciemną galaretkę obsyp borówkami. Każdą porcję posyp płatkami migdałów.