Sałatka z gruszką i granatem

dietozalezni_salatka-z-gruszka-i-granatem
dietozalezni_10-1-250
Sałatka z gruszką i granatem, szybki pyszny przepis na II śniadanie lub kolację, idealnie wpisuje się w dietę przeciwzapalną.

Składniki:
● 1 garść szpinaku
● 1/2 gruszki
● 1/4 owocu granatu
● 50 g sera Feta
● 1 łyżka oliwy z oliwek
● 1 łyżeczka kremu balsamico do smaku
● łyżeczka słonecznika

Sposób przygotowania:
Szpinak rozłóż na talerzu, gruszkę pokrój na plasterki i ułóż na szpinaku, całość posyp pokruszonym serem Feta. Na suchej patelni podpraż słonecznik i posyp nim sałatkę. Na wierzch posyp jeszcze pestki granatu i skrop całość kremem balsamico i oliwą z oliwek. Smacznego!