Bogatobiałkowe placki twarogowe

dietozalezni_bogato-bialkowe-placki
20-2-382
Nie masz pomysłu na śniadanie, a lubisz słodkie poranki? Oto idealny szybki przepis na bogatobiałkowe placki. Są bardzo sycące, a w jednej porcji zawierają, aż 28 g białka. Koniecznie spróbuj, a zakochasz się w nich bez pamięci.

Składniki:

● ser twarogowy półtłusty 1 x Opakowanie 250g
● jaja kurze całe 1 x Sztuka 56g
● budyń w proszku 5 x Łyżka 40g
● olej rzepakowy 1 x Łyżka 10g
● migdały w płatkach 1 x Łyżka 6g
● ksylitol 5 x Łyżeczka 35g

Sposób przygotowania:

Twaróg ugnieć z jajkiem, budyniem i ksylitolem na gładką masę. Odstaw na 5 minut, aż zgęstnieje. Patelnię natrzyj olejem i smaż placki na małym ogniu z obu stron. Podawaj z truskawkami lub innymi owocami jagodowymi. Całość posyp płatkami migdałowymi.