Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorkami i serkiem Feta

Dietozalezni_Makaron-ze-szpinakiem
dietozalezni_25-2-522

Szybki obiadowy przepis na makaron, tym razem ze szpinakiem i serem Feta, szybki smaczny i sycący obiad na ciepło.

Składniki:
● 450g mrożonego szpinaku/ 700g świeżego
● makaron tagiatelle 100 g
● 100g serka Feta
● 2 ząbki czosnku
● 1 cebula
● 5 pomidorków suszonych
● kilka pomidorków koktajlowych
● 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, zostaw trochę wody z gotowania do rozrzedzenia sosu. W międzyczasie na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i następnie czosnek. Dodajemy szpinak i pokrojone pomidorki, całość mieszamy doprawiamy solą, pieprzem, suszonym czosnkiem. Pod koniec smażenia dodajemy serek Feta i całość mieszamy i juz nie podgrzewamy. Jeżeli sos jest za gęsty podlej go odrobiną wody z gotowania makaronu. Szpinak wymieszaj z makaronem. Smacznego!