Śniadaniowe racuchy z nektarynką i jabłkiem

dietozalezni_racuchy-z-nektarynka-i-jablkiem
dietozalezni_15-4-399

Puszyste racuchy idealne na letnie, lekkie śniadania.

Składniki:
● 2 Jabłka
● 1 Jajko kurze całe
● 6 łyżek mąki pszennej typ 450/500
● 3 łyżki miodu
● 1 duża nektarynka
● 2 łyżki oleju rzepakowego
● 1 łyżka płatków owsianych
● 1x Cukier waniliowy lub ksylitol z dodatkiem ziarenek wanilii
● 1 łyżeczka proszku do pieczenia
● 6 łyżek mąki pszennej, typ 1850
● 500 g zsiadłego mleka
● borówki lub maliny do dekoracji
● cynamon

Sposób przygotowania:
Podane składniki dokładnie wymieszaj ze sobą trzepaczką, można dodać szczyptę cynamonu. Jabłka i nektarynkę obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj razem z ciastem. Smaż na rozgrzanej patelni natartej olejem. Racuchy podawaj z miodem i borówkami, malinami.