Omlet ze szpinakiem, z cebulą i czosnkiem

Dietozaleni_omlet-ze-szpinakiem,-z-cebulą-i-czosnkiem
dietozalezni_15-1-324

Pożywne śniadanie z dużą zawartością białka, szpinakiem i innymi warzywami, super sycący posiłek, omlet z warzywami.

Składniki:
● 2 jajka
● 2 łyżki mleka 2% tł.
● 1 garść świeżego szpinaku
● 1-2 pieczarki
● 1 ząbek czosnku
● 0,5 szt. małej cebulki
● szczypta soli, pieprzu, tymianku
● 1,5 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:
Jajka wbij do miski, dobrze roztrzep razem z mlekiem. Poszatkuj cebule, czosnek, pieczarki, następnie podsmaż je na patelni, gdy całość lekko się zeszkli dodaj świeży szpinak, chwilę także go podsmażaj, następnie zalej całość masą jajeczną i dopraw do smaku. Podsmażaj do ścięcia się masy na małym ogniu, najlepiej pod przykryciem. Omlet można zjeść sam lub z kromka pieczywa razowego i sałatką z mixu sałat. Smacznego!